Doğanın Mucizesi Kahveyi Yeniden Keşfedin!


Bilimsel araştırmalar, orta düzeyde kahve tüketiminin sağlık üzerinde faydaları olduğunu, günü keyifli ve canlı bir biçimde geçirmeyi sağladığını kanıtladı.

Kahve sadece uyanık kalmaya değil kısa süreli hafıza, düşünme ve odaklanma gibi bilişsel yeteneklerin etkinliğine de yardımcı oluyor. Ayrıca araştırmalar kahvenin kadınların korkulu rüyası olan selülite neden olmadığını da ortaya koydu. Tam tersine, çalışmalar kahvenin yağı ayrıştıran enzimleri harekete geçirdiğini ve lenf akışını kolaylaştırdığını gösteriyor. Siz de orta düzeyde kahve tüketerek vücudunuzun antioksidanlardan faydalanmasına izin verin, gününüz daha keyifli ve canlı geçsin!

Dünyada sudan sonra en çok tüketilen içecek olan kahve bundan 1000 yıl önce ilk olarak Etiyopya’da bir çoban tarafından keşfedildi. Efsane; keçilerinin bu meyveyi yedikten sonra yerinde duramaz hale geldiklerini gören çobanın merak edip meyvenin tadına bakmasıyla başladı. Bu mucizevi bitkiyi keşfedenler, muhtemelen kahvenin yüzyıllar sonra dünyanın sudan sonra en çok tüketilen içeceklerinden biri olacağının farkında değillerdi…

Gün içinde yiyip içtiğimiz pek çok meyveyi dalında görme şansına sahipken her gün belki birkaç fincan içtiğimiz, öğünlerimizden eksik etmediğimiz kahvenin nerede yetiştiğini, meyvesinin neye benzediğini bilmiyoruz. Çünkü tropik iklimlerde yetişen kahve Türkiye’de yetişmeyen ender meyvelerden biri.


İçinde sadece 2 küçük kahve çekirdeği bulunan her bir kahve meyvesi, sahip olduğu yüksek antioksidan özelliğiyle aslında büyük bir mucizeyi de içinde saklıyor. Serbest radikallerin vücut üzerindeki zararlı etkilerini azaltarak hücreleri korumaya yardımcı olan antioksidanlardan biri olan polifenolün en çok bulunduğu gıdaların başında gelen kahve, kavrulduğunda da bu özelliğini yitirmiyor.

Kahve ağacındaki bir çiçek olarak yaşamına başlayan kahve çekirdeği, Nescafé tarafından %100 doğal süreçlerden geçirilerek muhteşem kokulu, antioksidan aktivitesi zengin 1 fincan kahveye dönüşüyor.

Siz de her gün orta düzeyde kahve ile hem keyfe doyun hem de vücudunuzun antioksidanlardan faydalanmasına izin verin!

Polifenol miktarına göre en önemli antioksidan kaynakları:

Kırmızı şarap = 200-800 mg/kadeh
Kahve = 150-550 mg/kupa
Kakao = 150-200 mg/kupa
Yeşil çay = 150-200 mg/kupa

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: